KAŞ ARASI BOTİLİNUM TOKSİNİ

Kaş arası Botilinum Toksini ihtiyacının sebeplerinden Kaş çatma ya da kızma gibi mimik hareketlerinin tekrarlayıcı etkileri sonucu kaş arasında çizgi şeklinde kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu çizgilenme tek ya da birden fazla diklemesine şekildedir. Bu çizgilerin derinliği kişinin kaş çatma kaslarının gücüne ve ne kadar mimik hareketi yaptığı ile alakalıdır. Bazı bireylerde kaş çatma hareketini sağlayan korrugatör kaslar çok güçlüdür. Bu güçlü kasılma kaş arası bölgede ciddi bir baskı yaratır. Tekrarlayıcı hareketlerin sıklığı ise kişinin mimiklerine bağlıdır.

Kaş çatma hareketi sonrasında oluşan çizgilenme kişiyi daha kızgın ve asabi gösterir. Bu çizgilenme zamanla derinleşir ve ciltte hacim kaybı oluşturur. Bu evre oluşmadan tek başına Botilinum Toksin kaş arası çizgiyi tedavi etmede yeterlidir. Bu yüzden Botilinum Toksinun kaş arası çizgi derinleşmeden uygulanması hem görünümü güzelleştirir hem de çizgilenmenin önlenmesi için koruyucu etki yaratır.

Botilinum Toksini her bireyde kaşların çatma kasları üzerine aynı etkiyi sağlamaz. Çünkü Botilinum Toksini kaslarda etkinliği ve duyarlılığı kişiye göre değişebilir. Uygulanan doz kimi bireylerde kaşların çatmasını azaltırken kimi bireylerde tamamen bloke edebilir. Kas gücüne göre doz ayarlanmalıdır.

Eğer kaş arası çizgi derinse tek başına Kaş arası Botilinum Toksinu maksimum etkiyi sağlamaz. Çünkü kaş arası çizgilenmede artık hacim kaybı olmuş ve çizgilenme kat izi formuna dönmüştür. Bu kat izi formunu düzeltebilmek için Kaş arası Botilinum Toksin ile beraber dolgu uygulaması en iyi sonucu verir.

Kaş arası Botilinum Toksin ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine  Botilinum Toksini ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.

BOTTOLINUM TOKSİN UYGULAMALARI


© 2024 Dr. Mevlüt Dağ.

ByFlash Agency

Please publish modules in offcanvas position.