MİGREN BOTİLİNUM TOKSİNİ TEDAVİSİ

Migren, baş ağrısı ataklarıyla kendini gösteren kronik bir hastalıktır. Migren gibi kas sistemli baş ağrıları da Botilinum Toksini ile tedavisi yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Migren tedavisinde medikal tedaviler kullanılıyor olsa da kesin ve etkin bir tedavi seçeneği hala yoktur. Baş ağrısı atakları kişinin yaşantısını olumsuz etkiler.

Migren Atakları

Bulantı, kusma ya da ışık ve sesten rahatsız olma baş ağrısına eşlik edebilir. Bu bulgular yüzünden kişiler iş göremez ya da sosyal hayatlarına devam edemez duruma gelebilir. Atak süresi 72 saate kadar uzayabilir. Migren hastaları bu yüzden her zaman baş ağrıları ile ilgili alternatif tedavilere ilgi duyarlar.

 

Botilinum Toksini  ile Migren Ataklarının Tedavisi

Migren Botilinum Toksini tedavisinde kişiye önceden migren tanısı konulmuş olmalıdır. İlk değerlendirmede kişinin başının hangi bölgelerinin ağrıdığı sorgulanır. En sık baş ağrısı alın ve göz etrafı tutulumudur. Şakak bölgesi, ense ve oksipital bölge ağrı alanlarına katılabilir. Ağrı bölgeleri Botilinum Toksini  uygulanacak bölgelerin tespiti açısından önemlidir.

Migren Botilinum Toksini  tedavisi uygulaması hemen hemen her hastaya fayda sağlar. Faydası hastaların migren ataklarının kısa sürmesi ve atak sıklığının azalması şeklindedir. Her hastada elde edilen fayda değişiklik gösterebilir.

 

Uygulama Alanları

Migrenin Botilinum Toksini  ile tedavisinde, alın ve göz etrafı bölgelerinin uygulama noktaları ve dozları benzerlik gösterir. Bu yüzden uygulaması ile kişilerde hem estetik hem de migren için fayda sağlanmış olunur. Hastada eğer başın diğer bölgelerinde de ağrı odakları varsa bu bölgelere de Botilinum Toksini  uygulaması yapılır.

BOTTOLINUM TOKSİN UYGULAMALARI


Please publish modules in offcanvas position.