DR. MEVLÜT DAĞ
DR: MEVLÜT DAĞ
DR: MEVLÜT DAĞ
instagram instagram WhatsApp WhatsApp

Medikal Estetik ve Cilt Sağlığı

Her şey hücre düzeyinde başlar. Cilt hücreleri oluşur, yıpranır, yaşlanır ve ölür. Yaşlanma süreci, cildin ana hücreleri olan kollajen ve elastin hücrelerinin doğal döngüsüdür. Bununla birlikte, ciltte bulunan elementlerin azalması, oksidan maddelerin birikmesi ve beslenme dengesizlikleri gibi faktörler de yaşlanmayı hızlandırabilir. Yaşlanma süreci kaçınılmaz olsa da, bu süreci yavaşlatmak, beden ve cilt sağlığını korumak mümkündür.

Sağlıklı bir bedenle birlikte cilt bakımı da önemlidir. Görünümümüzde değişiklikler yapmadan önce genel sağlığımızı desteklemek ve cildimizin ihtiyaçlarını belirlemek ilk adımdır. Medikal estetikte birçok yöntem bulunmakta olup, her biri farklı cilt yapısı ve ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilmiştir. Burada esas olan, uzman bir değerlendirme sonucunda kişiye özel en uygun yöntemi belirlemektir. Tüm bu uygulamalar Sağlık Bakanlığı onaylı cihaz ve ürünlerle yapılmaktadır.

 

Medikal Estetik Uygulamalarının Amaçları

Medikal estetik uygulamalar genellikle üç ana amaç doğrultusunda yapılır:

  1. Cilt problemleri oluşmadan sağlıklı bir görünümü desteklemek
    Erken yaşlardan itibaren cilde önem vermek, cilt sağlığını korumanın temelidir. Bu, cilt temizliğini sağlamak, UV ışınlarından korunmak, beslenmeye dikkat etmek ve ihtiyaç duyuldukça medikal estetik uygulamalarla cilde destek vermek anlamına gelir. Sağlıklı cilt yapısını erken yaşlardan itibaren koruma altına almak, gelecekte oluşabilecek cilt problemlerini azaltmaya yardımcı olur.
  2. Var olan problemleri gidermek ve cildi rehabilite etmek
    Yaşımıza göre daha fazla yıpranmış ve hasar görmüş bir cilt yapımız varsa, mevcut problemlerin ortadan kaldırılması ve cildin eksiklerinin tamamlanması gerekebilir. Bu durumda ilk adım, medikal estetik alanında uzman bir hekime başvurarak cilt için uygun bir program dâhilinde tedavi sürecini başlatmaktır. Cildi destekleyen doğru yöntemlerle cilt, sağlıklı ve dinamik bir görünüme kavuşabilir.
  3. Sürekliliği sağlamak
    Cilde yapılan işlemlerin etki süresi sıklıkla merak edilen bir konudur. Bu süreler; yaş, cilt yapısı, yaşam tarzı ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişir. Bu nedenle, belirli aralıklarla uygun tedavilerin tekrarlanması uzun süreli bir iyilik hali için önemlidir. Cilde yapılan bir işlemin etkisi, cildin yaşlanma hızına ve yapılan işlemin özelliklerine göre farklılık gösterir.

 

Sağlıklı bir görünüm için medikal estetikte tercih edilecek yöntemler, kişiye özel değerlendirme ile belirlenmelidir. Bu süreç, yalnızca istek üzerine değil, doktorun teşhis ve önerisiyle planlanmalıdır. Her uygulama cilt sağlığını desteklemek ve yaşa uygun bir görünüm sunmak adına titizlikle ele alınmalıdır.

 

Sık Kullanılan Medikal Estetik Uygulamaları

  1. Cilt Bakımı ve Ürünlerin Kullanımı
    Cildin temizlenmesi, beslenmesi ve ciltte biriken oksidan maddelerin uzaklaştırılması için belirli aralıklarla yapılan medikal cilt bakımları, cilt sağlığını korumak amacıyla uygulanır. Ayrıca, cildin durumuna göre uygun ürünlerle yapılan düzenli cilt bakımı, yaşlanma sürecini yavaşlatmayı amaçlar.
  2. Botulinum Toksin
    Yüzdeki mimik çizgilerinin belirginliğini azaltmak amacıyla yapılan botulinum toksin uygulamaları, sıkça alın, kaş arası, göz kenarları ve ağız çevresinde oluşan dinamik kırışıklıkların görünümünü hafifletmeyi hedefler. Sinir iletimini geçici olarak durduran bu uygulama, hem yeni kırışıklıkların oluşmasını engelleyici bir etki yaratmayı hem de belirginleşen çizgileri azaltmayı amaçlar.
  3. Dermal Dolgu Enjeksiyonu
    Derin kırışıklıklar, çökme, hacim kaybı gibi durumları gidermeye yardımcı olan dolgu enjeksiyonu, göz altı, dudak, yanak ve çene gibi alanlarda uygulanarak yüz formunu desteklemeyi hedefler. Bu işlem, yıllar içinde azalan yağ dokusu ve elastik liflerin eksikliğini gidermeyi amaçlar. İşlemin mutlaka alanında tecrübeli bir doktor tarafından yapılması önemlidir.
  4. Mezoterapi
    Cildin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve hyaluronik asit gibi maddeleri doğrudan cilt altına uygulayan mezoterapi, ince kırışıklıkların görünümünü azaltmak ve genel cilt sağlığını desteklemek amacıyla tercih edilir. El sırtı, yüz ve boyun bölgesinde uygulanabilen bu yöntem, özellikle 35 yaş ve üstü kişilerde cildin nem dengesini sağlamayı ve yaşlanmayı geciktirmeyi hedefler.
  5. Peeling
    Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri arındırmak, gözenekleri temizlemek ve ciltteki lekelenmeyi azaltmak amacıyla yapılan peeling işlemi, cildin daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini destekler. Peeling öncesi, ciltte aktif bir enfeksiyon olup olmadığı tespit edilmelidir. Bu sayede, cilde zarar vermeden etkili bir temizlik sağlamayı amaçlar.
  6. PRP (Plazma) Uygulaması
    Kişinin kendi kanından elde edilen trombositlerin cilt altına enjekte edildiği bu yöntem, ciltteki hücre yenilenmesini desteklemeyi amaçlar. PRP uygulaması ile cildin elastikiyetini artırmak, kırışıklıkların görünümünü hafifletmek ve sağlıklı bir görünüm kazandırmak hedeflenir.
  7. Mikro İğneli Fraksiyonel Radyofrekans (Altın İğne)
    Altın iğne olarak bilinen bu yöntem, ciltte kontrollü hasarlar oluşturarak iyileşme mekanizmasını devreye sokar ve cilt dokusunu yenilemeyi amaçlar. Ciltte yaklaşık 15.000 mikro nokta açarak fibroblast aktivasyonunu tetikler. Bu sayede elastikiyet kaybını azaltmak ve cilde daha sıkı bir görünüm kazandırmak hedeflenir.
  8. Karbondioksit Fraksiyonel Lazer
    Ciltte mikro düzeyde kontrollü hasar oluşturarak yeni hücre oluşumunu desteklemeyi amaçlayan karbondioksit fraksiyonel lazer uygulaması, özellikle elastikiyet kaybı ve ince kırışıklıkların görünümünü iyileştirmeyi hedefler. Uygulama sonrası ciltte yenilenme süreci başlar.
  9. Karbon Peeling
    Lazer enerjisi ile karbon maskesinin birleşiminden oluşan bu tedavi, cildin üst tabakasını yenileyerek daha canlı bir görünüm sağlamayı amaçlar. Kollajen üretimini tetikleyen karbon peeling, cildin elastikiyetini artırarak ince çizgilerin görünümünü hafifletmeyi hedefler.
  10. Focus Ultrasound (Ultherapy)
    Ameliyatsız yüz sıkılaştırma yöntemi olan ultherapy, ses dalgalarıyla cilt altı dokulara etki eder. Bu yöntem, cilt altı bağ dokusunu güçlendirerek ciltte lifting etkisi yaratmayı hedefler ve yüzün zamanla kaybettiği sıkılığı destekler.
  11. Plazma Enerjisi Uygulamaları
    Plazma enerjisi, cilt yüzeyine zarar vermeden derin çizgileri, ince kırışıklıkları ve çeşitli cilt lezyonlarını azaltmak amacıyla kullanılır. Bu yöntem, göz kapağı kırışıklıkları ve dudak üstü çizgiler gibi alanlarda cilt dokusuna zarar vermeden sıkılaştırıcı etki oluşturmayı hedefler.
  12. İp Askısı ile Yüz Germe
    Ameliyatsız olarak yüzdeki sarkmaları gidermeye yönelik ip askısı uygulamaları, cilde elastikiyet kazandırmak ve yüz formunu desteklemek amacıyla yapılır. PDO ve silikon iplerin kullanıldığı bu yöntem, özellikle hafif sarkmaların görünümünü hafifletmeyi hedefler.
  13. Kök Hücre Uygulaması
    Kişinin kendi kanı, derisi veya yağından elde edilen kök hücrelerin cilde enjekte edilmesiyle yapılan bu işlem, cilt dokusunu yenilemeyi ve cilt kalitesini artırmayı amaçlar. Kök hücre uygulamaları, cildin yaşlanma etkilerini hafifletmeye yönelik güçlü bir seçenek olarak sunulur.

Dr. Mevlüt Dağ

instagram instagram WhatsApp WhatsApp

Caddebostan Mh. Cemil Topuzlu Cd.
Funda Çk. Sk. Akis Apt. No 11/1
34728 Kadıköy / İstanbul

 

Salı - Cumartesi : 10:00 - 18:00

Please publish modules in offcanvas position.