Elastikiyet Kaybı
- Görüntüleme: 3071
Her şey hücre düzeyinde başlar. Oluşur, yıpranır, yaşlanır ve ölür. Cilt hücreleri de tabi ki bu döngünün içerisindedir. Yaşlanma denilen süreçte cildin ana hücreleri olan Kollajen ve Elastin hücreleri de bu durumu yaşar. Bu durumu hızlandıran sebepler de mevcuttur. Ciltte bulunan ana elementlerin azalması, oksidan maddelerin birikmesi, beslenme yanlışlıklar v.b.
Elastikiyet kaybını ortadan kaldırmak için birçok yöntem kullanılabilir. Ancak, sürekli daha sağlıklı bir cilde sahip olmak ve bulunulan kronolojik yaşa göre daha iyi görünmek isteniyorsa hücre ölümünü hızlandıran ve yenilenmesini engelleyen faktörlerinde öncelikle ortadan kaldırılması gerektiği unutulmamalıdır.
- Beslenme sağlıklı bir duruma getirilmeli
- Ciltte biriken oksidan maddeler uzaklaştırılmalı
- Ciltte zamanla eksilen ana maddelerin telafisi yapılmalı
Aslında bunlara Elastikiyet Kaybı tedavi protokolünde yer verilir. Ancak daha sonradan aynı durumları yaşamamak ya da yaşlanma sürecini hem genel sağlığımız hem de cilt sağlığı ve güzelliği açısından daha kaliteli geçirmemiz için sürekli dikkat etmemiz gereken ana maddeler olduğu unutulmamalıdır.
Elastikiyet kaybı için neler yapılabilir?
1. Cilt Bakımı ve Ürünlerinin Kullanımı
Hücresel düzeyde oluşan atık maddelerin temizlenmesini sağlamak, beslenmesini sağlamak ve azalan elementleri takviye etmek amacıyla; bakım ürünleri kullanmak ve cildin durumuna göre belirli periyotlarla Medikal Cilt Bakımları yapmak gerekir.
2. Mikro İğneli Fraksiyonel Radyofrekans (Altın İğne)
Bütün cilt yenileme sistemlerinde mekanizma ; ciltte tahribat oluşturulması ve vücudun bu tahribata kendini iyileştirme mekanizmalarını aktifleştirme esasına dayanır.
Altın iğne, tahribat- iyileştirme mekanizmasının etkin bir şekilde çalışmasını sağlayabilen bir sistemdir. Ucunda 25 yada 64 adet Altın iğne bulunur. İğne ucunda ve iğne hattı boyunca cilde temas ettikten sonra Radyofrekans enerjisi verir. Cilt kalınlığı ve problemine göre belirli derinlik ve enerji ayarlamalarından sonra tüm cilt yada problemli bölgeye işlem yapılır. Tüm yüze işlem yapıldığı düşünülürse ortalama olarak 15.000 noktada tahribat oluşturulur ve Radyofrekans ile cilt uyarılır. Bu 15.000 noktada Fibroblast aktivasyonu denilen hücre yenilenme işlemini başlatır.
Altın İğne uygulamasıyla aktifleştirilen hücre yapımı ile yeni oluşan hücreler sayesinde Elastikiyet kaybı azaltılabilir.
3. Karbondioksit Fraksiyonel Lazer
Lazer enerjisi ile ciltte istenilen derinlik ve şiddette mikro kolonlar oluşturulması esasına dayanır. Uygulama yapılan alanda binlerce noktasal tahribat yaparak hasarlı hücreleri kontrollü yok eder İyileştirme mekanizmaları devreye girer. Böylece yeni hücre oluşumu ile Elastikiyette iyileşme sağlanabilir.
4. Plazma
Vücudumuzda herhangi bir hasar oluştuğunda o bölgeye ilk giden ve hücresel tamir mekanizmasını başlatan kanımızdaki trombositlerdir. Vücudun iyileştirme mekanizmasını taklit eden bir tekniktir Plazma.
Özel kitler aracılığı ile kandaki trombositlerin sayısı artırılıp ayrıştırılır.Dermaroller,dermapen,iğne gibi birçok yöntemle ciltte kontrollü hasarlar oluşturulurken hazırlanan Plazma cilde verilir.
Yeni hücre aktivasyonu ile Cildin Elastikiyeti tekrar kazanılabilir
5. Dermal Enjeksiyon
Dermal Enjeksiyonda tedavinin felsefesi deri içine mikroenjeksiyon yöntemi ile hücre yenilenmesine ve yeni liflerin sentezine yardımcı olan özel karışımlar enjekte edilmesidir.
Zamanla ciltte hyaluronik asit gibi diğer birçok element eksilir. Hücre yapılandırmasında rol oynayan bu maddeler ciltte eksik ise yeni hücre oluşumu ne kadar tetiklense de istenildiği şekilde bu mekanizma çalışmayabilir. Dermel Enjeksiyon uygulamaları Cilt yenileme tedavilerinde olmazsa olmaz denilebilecek bir ara mekanizmadır.
Bu işlem yüzde mezolift olarak da adlandırılır. Dermis içine yapılan bu enjeksiyon, hücresel metabolizmayı uyarır ve dokuları canlandırmak için uygun zemin hazırlar. Böylece cildin gerginliğini artırmak, nem dengesini sağlanak, kırışıklıklar ve açık gözenekleri azaltmak, kollajen üretimine yardımcı olmak ve hücre döngüsünü hızlandırmak amaçlanır.
Farklı kokteyller mevcut olup kişinin yaşı ve cildin ihtiyacına göre kokteyller seanslar şeklinde uygulanarak Elastikiyet Kaybının azaltılması sağlanabilir
6. Karbon Peeling
Karbon Peeling, saniyenin milyonda bir süresinde atış özelliğine sahip lazerlerle karbon maskesinin birlikte kullanımı ile yapılan bir cilt gençleştirme tedavisidir.
Lazer enerjisi ve karbon maske buluşması, ani bir ısınmayla cilt üst ölü tabakayı karbonla birlikte buharlaştırarak kaldırmaya yardımcı olur. Bununla beraber, lazerin hücre yenilenmesini sağlayan foto aktivasyon etkisinden de faydalanılır. Bu, ciltte kollajen üretiminin tetiklenmesini sağlayarak elastikiyetinin gelişimine katkı sağlar.
Foto aktivasyon etkisi ile elastikiyet kaybında azalma sağlar.
7. Focus Ultrasound (Ultherapy)
Ameliyatsız bir cilt sıkılaştırma yöntemi olan Focus Utrason yani Ulterapi ile zamanın ve yerçekiminin ciltte yarattığı gevşeme ve sarkmaların tedavisi amaçlanır. Ulterapi ile cildin 1,5-3-4,5 mm derinliklerinde ses dalgalarının odaklanması sağlanır. Cilt altına gönderdiği dalgalar ile ciltte ısı hasarları yaratarak cilt altı bağ dokusunun güçlenmesine yardımcı olur.
8. İp Uygulamaları
Elastikiyeti artırmak ve var ise sarkıklık problemini de birlikte çözebilmesinden kaynaklı elastikiyet kaybı sorunlarında kullanılan yöntemlerden biridir.
Elastikiyet Kaybını gidermek için var olan bu kadar yöntemin hangisinin yapılması ve nasıl uygulanması gerektiği; cilt yapısı ve deformite derecesi tecrübeli bir hekim tarafından detaylı değerlendirildikten sonra karar verilecek işlemlerdir. Kombine tedavilerde uygulanabilir. Kişiye özgün programların düzenlenmesi gerekir.